top of page

Het Buutenplaets Zomerprogramma van
2024 is bekend. Zie onze agenda voor meer informatie.

Zomer2024-Buutenplaets.jpg

BUUTENPLAETS VRAAGT STEUN!

toren van babel met machine.jpg

Tijdens de aanleg van de Buutenplaets kwam een buitenkansje voorbij. In Katendrecht lag een binnenvaartschip, veranderd in een klauterobject, tijdelijk op een braakliggend terrein. Toen daar gebouwd werd konden we het voor een zacht prijsje overnemen. Van deze blikvanger hebben we de eerste jaren veel plezier gehad. Maar veiligheid en onderhoud bezorgde hoofdbrekens, een verbeterplan kostte astronomische bedragen. In maart 23 moesten we, met pijn in het hart, het schip laten slopen. Iets nieuws, daarover was ieder het eens; zo hoog, zodat je over de dijk kunt kijken. Een speeltoestel bouwen, veilig én onderhoudsvriendelijk, dat is specialistenwerk. We laten ons bijstaan door Petra Wevers van ‘KrachtigBuiten’, initiatiefnemer van het eerste uur. Speeltuinen aanleggen is haar vak, ze weet wat wij willen en wat speeltuigbouwers kunnen. Er ligt een schets waar wij op verder kunnen; avontuurlijk spelen voor jong en oud waar kinderen met een fysieke beperking niet buitengesloten worden. De gemeente heeft toegezegd bij te dragen en lokale ondernemers springen bij. Niet alleen in geld, grondwerk is ook duur. Maar we hebben vertrouwen dat de vrienden van het eerste uur ons ook nu weer gaan helpen. Wij zijn met een enthousiaste vrijwilligersgroep keihard aan de slag voor speelplezier van duizenden kinderen. Deze uitdaging is,  voor ons alleen, een maatje te groot. De buutenplaets is altijd gratis en hulp kan op veel manieren. Als je het missen kan; mik op het QR-vakje en klik wat euro’s onze kant uit. Bedankt!

UNIEKE BELEVING

Aan de oostkant van het eiland Goeree-Overflakkee ligt de eerste buitenspeelplaats van het eiland. Op deze natuurspeelplaats kunnen kinderen van 4-14 jaar zich vermaken op een zand-waterspeelplaats, hutten bouwen, klimmen en klauteren. Terwijl de kinderen heerlijk ravotten op de Bûûtenplaets is voor (groot)ouders volop gelegenheid om een hapje en/of een drankje te nuttigen in het naastgelegen paviljoen ‘Sluishaven’ of op de aanwezige picknickbanken.

TOEGANKELIJKHEID

De Bûûtenplaets is vrij toegankelijk. Aan het Bûûtenhuus hangt een mededelingenbord waarop de regels die het verblijf voor iedereen prettig maken. De beheerders werken hard om de veiligheid van speeltoestellen te waarborgen. Spelen is echter nooit zonder risico, de verantwoordelijkheid blijft, ondanks de inspanningen van de Bûûtenplaets, bij ouders en verzorgers.

 

ACTIVITEITEN

Op de speeltuin kun je dagelijks terecht voor het spelen in de natuur. Dit houdt onder andere in: varen, zwemmen, glijden, schommelen, duikelen, bouwen en beestjes zoeken. Vooral het water is een grote trekpleister voor kinderen. Naast vrij spelen is het terrein geschikt voor activiteiten en evenementen.  Een kinderverjaardag is een voorbeeld maar er is veel mogelijk.
U wordt verzocht van tevoren met ons in overleg te treden. De Bûûtenplaets stimuleert evenementen en neemt
zelf initiatieven. Activiteiten die de Bûûtenplaets organiseert kunt u vinden op onze facebookpagina en worden bekend gemaakt in lokale media.

 

GALATHESE HAVEN

Behalve een uniek uitzicht tref je er een HoReCa-gelegenheid, een gratis toegankelijke trailerhelling, een aanlegplaats voor de rondvaartboot, camper-kampeerplekken voorzien van elektriciteit en sanitair.

 

VRIJWILLIGERS

De natuurspeeltuin is een burgerinitiatief dat in stand gehouden wordt en ontwikkeld door vrijwilligers.
Gratis toegang staat voorop. Naast de tijd die ze steken in beheer en onderhoud doen ze voor de ontwikkeling beroep op burgers, bedrijven en overheid. De Bûûtenplaets kan voortbestaan met hun hulp.

 

BEREIKBAARHEID

De natuurspeelplaats Bûûtenplaets is gelegen bij de Galathese haven bij Ooltgensplaat. Het adres is
Mariadijk 2, 3257 LK Ooltgensplaat. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over het Volkerak/Zoommeer. Vanaf
Oude-Tonge loopt er een prachtige fietsroute naar Ooltgensplaat en ook met de boot is de speeltuin goed bereikbaar; de veerdienst ‘Waterpoort’ komt vanuit West-Brabant op gezette tijden langs. Daarnaast is Bûûtenplaets met de auto bereikbaar.

 

CONTACTGEGEVENS

U kunt contact met ons opnemen via facebook of via mail: buutenplaets.info@gmail.com
Voor zaken die geen uitstel dulden zijn Jacolien en Mira bereikbaar op:  06 14995525 (J) en 06 46634281 (M)

BINNENKORT OP DE BÛÛTENPLAETS

Circusschool op de Buutenplaets
Circusschool op de Buutenplaets
Meerdere datums
Binnenkort is het weer zo ver! Circusschool op de Buutenplaets! Op dinsdag 16, 23 en 30 juli kan je komen oefenen vanaf 13:00. Jongleren, met de diabolo of een rondje op een eenwieler. Leuk voor iedereen en we sluiten steeds af met een spetterend optreden. Kom je ook?
Wanneer
16 jul 2024, 13:00 – 15:00

Bezoek aan de Bûûtenplaets is vrij. Ook activiteiten en evenementen streven we gratis aan te bieden. Daarvoor is geld nodig. Bij de ingang hangt een fooienpot. Via de QR-code kunt u ook doneren. Wij zijn er blij mee! U kunt de QR-code ook aanklikken.

bottom of page